• Συστήματα ύγρανσης λαχανικών

Συστήματα ύγρανσης λαχανικών

  • Κωδικός Προϊόντος: Συστήματα ύγρανσης λαχανικών
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο

ΥΓΡΑΝΣΗ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Διατηρείστε την φρεσκάδα των λαχανικών,
μειώστε τη φύρα
Ποιο είναι το πρόβλημα στην μαναβική;
Τα λαχανικά που εκτίθενται στα ράφια και τα ψυγεία των καταστημάτων, πολύ γρήγορα αφυδατώνονται, συρρικνώνονται και χάνουν το βάρος τους, την φρεσκάδα τους και τις βιταμίνες τους. Ακόμα και εντός του ψυγείου, η κίνηση του ψυχρού αέρα ξεραίνει την επιφάνεια των λαχανικών και επιταχύνει την αφυδάτωσή τους.

 

 

Τί είναι τα συστήματα ύγρανσης λαχανικών;
Τα συστήματα ύγρανσης λαχανικών (produce misting systems) είναι εξοπλισμός που ψεκάζει νερό υπό πίεση σε μορφή μικροομίχλης, που μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε ψυγείο, θήκη ή πάγκο και βοηθά τα ευαίσθητα λαχανικά να διατηρούν τη φρεσκάδα, τα ζωντανά τους χρώματα και να μην αφυδατώνονται. Η φιλοσοφία είναι η ίδια με το να βάζουμε τα λουλούδια στο νερό για να να ζήσουν περισσότερο.


Ποια είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται;
Τα συστήματα αποτελούνται από μια κεντρική μονάδα που τοποθετείται συνήθως σε μη εμφανές σημείο και την μπάρα ψεκασμού που τοποθετείται σε σημείο ώστε να καλύπτει τα λαχανικά. Το νερό αποθηκεύεται υπό πίεση (8 μπάρες) και ελέγχεται με χρονοβαλβίδες. Ειδικές σωληνώσεις υψηλής πίεσης και σύνδεσμοι ενώνουν την μονάδα με την μπάρα ψεκασμού. Το σύστημα λειτουργεί σύμφωνα με τις χρονορυθμίσεις που εισάγουμε και απελευθερώνει την μικροομίχλη σε τακτά διαστήματα. Συνήθως ψεκάζει την μικροομίχλη κάθε 8-12 λεπτά για 1-2 δευτερόλεπτα. Ο υπεύθυνος της μαναβικής είναι αυτός που θα βρει την ενδεδειγμένη ρύθμιση.

 


Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης των συστημάτων ύγρανσης λαχανικών;
Τα συστήματα ύγρανσης λαχανικών έχουν τα εξής κύρια πλεονεκτήματα:
1. Μειώνουν την φύρα των λαχανικών κατά τουλάχιστον 50%. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν το τμήμα μαναβικής πετάει για παράδειγμα 10 κιλά λαχανικών τη μέρα, με το σύστημα ύγρανσης θα μειωθεί σε κάτω των 5 κιλών.
2. Βελτιώνουν αισθητά την εμφάνιση των λαχανικών. Τα λαχανικά διατηρούν τα ζωντανά τους χρώματα και είναι περισσότερο ελκυστικά στα μάτια των πελατών.
3. Καταπολεμούν την αφύγρανση των λαχανικών. Τα λαχανικά πλέον δεν χάνουν το βάρος τους. Αντιθέτως, τα λαχανικά μέσα στις πρώτες ώρες ανακτούν το βάρος που χάθηκε κατά τη διάρκεια της μεταφοράς και αποθήκευσής τους.
4. Τα λαχανικά διατηρούν τις βιταμίνες τους και ζουν περισσότερο στο ψυγείο των πελατών. Οι πελάτες σας θα προσέξουν ότι τα λαχανικά διατηρούνται περισσότερο.

Ποια είδη λαχανικών οφελούνται περισσότερο;
Μερικά είδη οφελούνται περισσότερο από την ύγρανση, όπως για παράδειγμα όλα τα φυλλώδη (μαρούλι, σπανάκι) καθώς και οι ρίζες (καρότα, ραπανάκια). Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα είδη του τμήματος μαναβικής που δεν θα πρέπει να βρίκονται υπό του συστήματος ύγρανσης, όπως για παράδειγμα οι φράουλες και τα μανιτάρια


 

Ετικέτες: Συστήματα ύγρανσης λαχανικών

position="before"