7 Συμβουλές για Αποφυγή Δημιουργίας Παγετού στον Καταψύκτη

7 Συμβουλές για Αποφυγή Δημιουργίας Παγετού στον Καταψύκτη

7 Συμβουλές για Αποφυγή Δημιουργίας Παγετού στον Καταψύκτη

Έχετε ανοίξει ποτέ τον καταψύκτη σας και να τα βρείτε όλα μέσα στο πάγο; Αυτός είναι ο παγετός του καταψύκτη και μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλά προβλήματα στα ψυγεια σουπερ μαρκετ και όχι μόνο. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να αποφύγετε τον παγετό του καταψύκτη.

Αποτρέψτε τον παγετό στον καταψύκτη

Έχετε τραβήξει ποτέ ένα αντικείμενο από τον καταψύκτη σας και να παρατηρήσατε ότι φαίνεται να είναι καλυμμένο με χιόνι;

Αυτός είναι ο παγετός και μπορεί να υποδείξει προβλήματα με τον καταψύκτη σας. Εάν έχετε αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα στο παρελθόν, πιθανότατα αναρωτιέστε γιατί υπάρχει πολύς παγετός στον καταψύκτη σας και τι μπορείτε να κάνετε γι’ ‘αυτό.

Διαβάστε παρακάτω συμβουλες για να μάθετε περισσότερα, σχετικά με το τι προκαλεί παγετό μέσα στον καταψύκτη σας και λάβετε συμβουλές για να αποτρέψετε το φαινόμενο.

Επιδράσεις του παγετού στον καταψύκτη

Ο παγετός μέσα στον καταψύκτη προκαλείται από την υγρασία που έρχεται σε επαφή με τα τοιχώματα μέσα στη συσκευή. Μπορεί να οδηγήσει σε οσμές, απώλεια χώρου αποθήκευσης και αναποτελεσματική στεγανοποίηση της πόρτας του καταψύκτη.

Ο παγετός μπορεί επίσης να επηρεάσει το φαγητό και να οδηγήσει σε μια κατάσταση γνωστή ως “φαγητό σε παγετό”. Αυτό προκαλείται από διάφορους παράγοντες, όπως η αφυδάτωση από αλλαγές θερμοκρασίας μέσα στον καταψύκτη, η έκθεση στον αέρα και τρόφιμα στο ψυγείο για πολύ καιρό. Όταν η υγρασία εξατμίζεται από το φαγητό, σχηματίζονται κρύσταλλοι πάγου στην επιφάνειά του. Το “κάψιμο” λογο της κατάψυξης επηρεάζει τη γεύση του φαγητού και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια του τροφίμου.

7 Συμβουλές για την πρόληψη του παγετού

Κανείς δεν θέλει να δει κρύσταλλα πάγου στον καταψύκτη, οπότε ακολουθήστε αυτές τις επτά συμβουλές για να διατηρήσετε το κατεψυγμένο φαγητό σας όσο το δυνατόν πιο φρέσκο.

1.Κρατήστε την πόρτα κλειστή

Το άνοιγμα της πόρτας του καταψύκτη επιτρέπει στον κρύο αέρα να διαφύγει και εισέρχεται υγρασία. Η υγρασία μπορεί να μετατραπεί σε παγετό. Όταν η θερμοκρασία μέσα στον καταψύκτη αυξάνεται, η το ψυγείο πρέπει να δουλέψει περισσοτερο για να διατηρήσει τα αντικείμενα κατεψυγμένα. Αποφύγετε τα περιττά ανοιξε-κλεισε και συγκεντρώστε ό, τι χρειάζεστε για εισαγωγή ταυτόχρονα αν είναι δυνατόν.

2. Οργανώστε το

Αν διατηρήσετε την κατάψυξη οργανωμένη, είναι πιο εύκολο για εσάς να βρείτε αυτό που χρειάζεστε γρηγορότερα, μειώνοντας τις πιθανότητες να χρειαστεί να ανοίξετε και να κλείσετε την κατάψυξη πολλές φορές.

3. Αποθηκεύστε το σωστά

Κατά γενικό κανόνα, οι καταψύκτες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με δύο έως τρία κιλά τροφής ανά κυβικό εκατοστό χώρου. Ο παγετός μπορεί να συσσωρευτεί εύκολα σε καταψύκτες που είναι πολύ άδειοι ή πολύ γεμάτοι.

4. Αποφύγετε την αποθήκευση ζεστών αντικειμένων

Βάλτε μόνο δροσερά ή κρύα τρόφιμα στον καταψύκτη σας. Η αποθήκευση ζεστών τροφίμων μπορεί να οδηγήσει σε υγρασία. Εάν έχετε ζεστά τρόφιμα που πρέπει να καταψύξετε, αφήστε τα να κρυώσουν πρώτα στην συντήρηση του ψυγείου.

5. Στεγνώστε το φαγητό πριν το αποθηκεύσετε

Μέχρι τη στιγμή που θα πάρετε φαγητό από το ψυγειο σουπερ μαρκετ στο σπίτι σας, πιθανότατα να έχει αρχίσει να ξεπαγώνει λίγο, οδηγώντας σε υγρασία στο εξωτερικό της συσκευασίας. Πριν τα αφήσετε μακριά, σκουπίστε τα με ένα πανί για να αφαιρέσετε την υγρασία και να αποφύγετε τον παγετό.

6. Χρησιμοποιήστε τα σωστά δοχεία αποθήκευσης

Ένας εύκολος τρόπος για να αποφύγετε τη συσσώρευση παγετού στα τρόφιμα σας είναι να χρησιμοποιήσετε κατάλληλα δοχεία αποθήκευσης που ελαχιστοποιούν την πρόσβαση στον αέρα. Εάν χρησιμοποιείτε πλαστικά δοχεία, πρέπει να έχουν το κατάλληλο μέγεθος για την ποσότητα του φαγητού στο εσωτερικό, χωρίς πολύ χώρο για αέρα. Οι πλαστικές σακούλες πρέπει να είναι σακούλες κατάψυξης ή αποθήκευσης, οι οποίες είναι γενικά παχύτερες από τις κανονικές σακούλες σάντουιτς.

7. Διατηρήστε μια σταθερή θερμοκρασία

Οι εξωτερικές και εσωτερικές θερμοκρασίες είναι το κλειδί για την αποφυγή παγετού στον καταψύκτη σας. Κρατήστε τον καταψύκτη σας μέσα στο σπιτι. Η τοποθέτηση του καταψύκτη σας σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να σημαίνει ότι η συσκευή πρέπει να εργαστεί σκληρότερα, ειδικά σε ψυχρότερες συνθήκες, κάτι που μπορεί να προκαλέσει παγετό. Η θερμοκρασία του εσωτερικού καταψύκτη πρέπει να είναι περίπου μηδέν βαθμούς κελσίου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν θερμοστάτη καταψύκτη για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας.

Καταψύκτες χωρίς παγετό

Οι καταψύκτες χωρίς παγετό είναι ένας νέος τύπος επαγγελματικου ψυγειου που μπορεί να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες σπιτιού να αντιμετωπίσουν ζητήματα που σχετίζονται με τον παγετό. Αυτοί οι καταψύκτες δεν απαιτούν χειροκίνητη απόψυξη και μπορούν να αποτρέψουν τη συσσώρευση παγετού και το κάψιμο του καταψύκτη. Χρησιμοποιούν ενσωματωμένους χρονοδιακόπτες και μικρούς θερμαντήρες για τη μείωση του παγετού. Αυτοί οι θερμαντήρες απενεργοποιούνται αυτόματα όταν εξαφανίζεται ο παγετός. Ενώ είναι βολικό, μπορεί να κοστίσει περισσότερο και μπορεί να μην ξεπαγώσει σωστά εάν είναι πολύ γεμάτο.

Μικρή προσπάθεια Μεγάλο Όφελος

Με λίγη επιπλέον προσπάθεια και επαγρύπνηση, μπορείτε να αποφύγετε τον παγετό στον καταψύκτη σας. Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές για να διατηρήσετε τα κατεψυγμένα τρόφιμα σας όσο το δυνατόν πιο φρέσκα και τον καταψύκτη σας σε άριστη κατάσταση.